Δευτέρα

Μαρούσι, η Πόλη μας



Μαρούσι, η Πόλη μας
Του Παναγιώτη  Σαγρή,
Δημοτικού Συμβούλου Αμαρουσίου

Ζώντας τόσα χρόνια στην πόλη μας ,δουλεύοντας εδώ ,προσφέροντας και συμμετέχοντας, μεγαλώνοντας τα παιδιά μας σε αυτή, βλέποντάς τα να ανοίγουν τα φτερά τους και να δημιουργούν τις δικές τους οικογένειες, έχουμε μάθει να προσπαθούμε για το καλύτερο, να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με αισιοδοξία, να αγωνιζόμαστε καθημερινά, να παλεύουμε για τα όνειρα και τις προθέσεις μας.
Σε συνθήκες συνολικής κρίσης, όχι μόνο οικονομικής, μα και πολιτικής, ηθικής, αξιακής,  η πόλη μας είναι το κοινό σημείο αναφοράς όλων μας , είναι το σπίτι μας, είναι ο χώρος στον οποίο ο καθένας από  εμάς συνεχίζει την προσπάθεια, βιώνει καταστάσεις και εμπειρίες, καταθέτει τον κόπο και  τις δυνάμεις της ψυχής του.
Όλους εμάς λοιπόν που δημιουργούμε, που παράγουμε, που έχουμε ζήσει τις δυσκολίες, χρειάζεται η πόλη μας, το Μαρούσι. Έχει ανάγκη τη συμμετοχή μας ,τη συνεργασία και τη σύμπραξη, τις πρωτοβουλίες μας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας σε αυτή.
Προϋπόθεση για να το πετύχουμε αυτό είναι να απαγκιστρωθούμε εμείς και κατ’ επέκταση και η τοπική κοινωνία από τα πολιτικά κόμματα, από τους κομματικούς ,καθοδηγητικούς χρωματισμούς. Να γίνει πλέον η τοπική αυτοδιοίκηση εκείνος ο θεσμός που με όπλα του την αυτονομία, την ανεξαρτησία, τη  διαφάνεια, τη συνεννόηση και ενεργοποίηση όλων των πολιτών, θα σέβεται, θα στηρίζει, θα προστατεύει το δημότη ,θα υλοποιεί τα οράματα και τους στόχους του.
Μπροστά μας έχουμε το μέλλον το δικό μας και κυρίως των παιδιών  μας που γεννήθηκαν στις νέες πόλεις, της σύγχρονης τεχνολογίας και που πρέπει να οργανώσουν τη ζωή τους σε δύσκολες συνθήκες, Ας φροντίσουμε να τις κάνουμε πιο ανθρώπινες.
Πέρα από τις όποιες αντιπαραθέσεις κομματικές ή άλλες,  θεμιτές ή αθέμιτες προσωποκεντρικές ή μη, με λάθη και ιδιοτελείς συμπεριφορές που κυριάρχησαν μέχρι σήμερα, καλούμαστε όλοι να προσέλθουμε στον αγώνα για το χτίσιμο του νέου Δήμου με καλή και δημιουργική διάθεση. Ο  καθένας από την ιδεολογική του θέση ή την προσωπική του στάση ζωής έχει να προσφέρει κάτι θετικό για αυτό και ο Δήμος Αμαρουσίου τον έχει ανάγκη.
Πρέπει να προχωρήσουμε στο καινούριο μην αποκρύπτοντας τίποτα από το παρελθόν, το οποίο οι πολίτες θα αξιολογήσουν αντικειμενικά.
Φίλες και Φίλοι,
Εμείς μέλη και φίλοι του Συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ η πόλη μας με επικεφαλής τον ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΧΟ,  θα είμαστε παρόντες στην πόλη με θέληση και αποφασιστικότητα,  χωρίς αλαζονεία, αυταρέσκεια και αμετροέπεια ,χωρίς εμπάθεια και διαστρεβλώσεις, αλλά με συνέπεια και ειλικρίνεια, με ευγένεια και εργατικότητα, με τη δική σου γνώση και συμμετοχή θα δημιουργήσουμε το εκρηκτικό μείγμα νίκης.

Πρώτο μας μέλημα το ζωντάνεμα της γειτονιάς.
Δεύτερο μέλημα το άνοιγμα της κοινωνίας με δημόσια συνεννόηση για μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις.
Τρίτο μας μέλημα η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σε όλες τις πράξεις της   Δημοτικής Αρχής.
Προϋπόθεση της επιτυχίας μας, η ενεργοποίηση και η δυναμική συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα δρώμενα και τις αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον, για να θεμελιώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Πόλη που θα ΣΕΒΕΤΑΙ, θα ΣΤΗΡΙΖΕΙ και θα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ το δημότη, θα διαχειρίζεται έντιμα , έμπιστα και αποτελεσματικά τα θέματα που τον απασχολούν.
Το Ήθος, η Εντιμότητα, ο Διάλογος, η Πείρα, η  Γνώση, η Συλλογικότητα αποτελούν την εγγύηση για την επιτυχία των στόχων μας και την υλοποίηση του οράματος για την ανάπτυξη της πόλης μας.
Για μας αξίες είναι:
Ο Άνθρωπος, η Δημοκρατία το Περιβάλλον, η Ειρήνη η Αλληλεγγύη , η Αξιοπρέπεια, η Φιλία ,η Εμπιστοσύνη, ο Αλληλοσεβασμός και κυρίαρχα η Εργασία.
ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ για ΜΙΑ ΠΟΛΗ
ΦΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ,ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ,ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ,ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου